Kasteel Groot Buggenum, trouwen in de meest romantische kasteeltuinen van Limburg!

Zodra ik de poort van Kasteel Groot Buggenum doorloop krijg ik meteen een ‘wauw’ gevoel. Het leuke pad, omgeven door netjes gesnoeide heggen, geeft een gevoel van romantiek. Ik loop langs een leuke fontein, perfect voor de fotoshoot denk ik, door nog een poort waarachter een prachtig wit kasteel schuilgaat. In het kasteel zelf wordt ik omgeven door haar geschiedenis. Een perfecte trouwlocatie in Limburg als jullie houden van romantiek, geschiedenis en natuur.

Samen in een bootje met bloeiende rododendrons op de achtergrond, romantischer krijg je het niet!

Kasteel Groot Buggenum

Fotocredits blog: byFeelingz

Jullie trouwdag in Limburg bij Kasteel Groot Buggenum

De statige bibliotheek is perfect voor het aankleden en opmaken van de bruid. Vervolgens loop je als een ware prinses van de grote wenteltrap af waar je bruidegom op je staat te wachten. Hierna lopen jullie naar buiten waar alle gasten klaar zitten, rondom de prachtige fontein, voor jullie intieme trouwceremonie. Uiteraard blijven jullie even staan op het bordes voor een mooi fotomoment. Na de trouwceremonie gaan jullie samen naar de torenkamer van het kasteel om even tot rust te komen. Vergeet ook niet om de klokken te luiden en iedereen te laten weten dat jullie getrouwd zijn!

trouwvisagie limburg
trouwceremonie limburg
trouwen in limburg

Trouwen in Limburg arrangement, een totaalpakket met een vaste prijs voor jullie bruiloft in Limburg. Meer informatie? Klik hier!

De zichtbare geschiedenis en prachtige kasteeltuinen maken deze trouwlocatie in Limburg uniek

De mooiste kasteeltuinen van Limburg

Vervolgens lekker borrelen in de mooie tuin, waarna jullie fotoshoot begint. Mogelijkheden genoeg! Samen op het bruggetje tussen het groen, bij de verschillende fonteinen of in een leuk bootje met bloeiende rododendrons op de achtergrond, romantischer wordt het niet! Jullie gasten kunnen uiteraard ook een lekkere wandeling maken door deze prachtige tuinen of een leuke rondleiding bijwonen van een echte gids. Deze vertelt de geschiedenis van het kasteel met een bezoekje aan een waar museum binnen het kasteel. Het diner kan daarna ook lekker buiten.

trouwen in een tuin
fotoshoot op brug
meeste romantische kasteeltuinen in limburg
mooiste kasteeltuinen limburg
tuinen kasteel groot buggenum
bootje kasteel groot buggenum

Ook met slecht weer is het hier prachtig

Mocht het slechter weer zijn kent Kasteel Groot Buggenum ook vele mogelijkheden! Jullie trouwceremonie kan plaatsvinden in een leuke intieme ruimte waar je meteen binnenloopt als je de wenteltrap af komt. Je bruidegom staat te wachten en de bruiloftsgasten klappen voor jullie terwijl je de trap af komt lopen. Hierna een lekkere borrel in de tuinkamer, woonkamer en overdekte tuinkamer en een diner boven aan de lange statige tafel. Jullie sluiten af met een spetterend feest in de grote feestzaal die grenst aan de prachtige tuin. Ook de fotoshoot kan prima binnen, ontzettend veel mooie plekjes!

kasteel groot buggenum limburg
tuinkamer kasteel groot buggenum

Wat leuk is om te weten over Kasteel Groot Buggenum

Kasteel Groot Buggenum heeft een rijke geschiedenis. Tijdens de 2de wereldoorlog heeft het gediend als kazerne, waarna er een ruïne is ontstaan. Een professor heeft het in de huidige staat herstelt en na een tijdje voor 1 euro verkocht aan de provincie Limburg, met als eis dat alles in dezelfde staat zou blijven bestaan. Doordat het van de provincie is zijn hier vaker vergaderingen van de gouverneur en zelfs van onze minister president.

Tenslotte heeft Kasteel Groot Buggenum een eigen bruidstoilet. Lekker ruim en tijdens je trouwdag speciaal gereserveerd voor jou en je man.

bordes kasteel groot buggenum

Een eigen bruidstoilet, dat vind je nergens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join us on Instagram

Copyright © 2024 Weddingplanner en ceremoniemeester Limburg · Theme by 17th Avenue