3 mooie alternatieven als je trouwdag verplaatst moet worden

Helaas zorgen de huidige maatregelen rondom het corona virus ervoor dat veel bruiloften moeten worden aangepast of zelfs verplaatst. Dit is ontzettend verdrietig en jammer voor alle bruidsparen die dit betreft. Naast al deze emotie heeft het ook financiele gevolgen, voor zowel bruidsparen als trouwleveranciers. Daarom in deze blog een aantal mooie alternatieven als je trouwdag verplaatst moet worden.

Waarom je het beste kunt proberen nog in 2020 te trouwen?

De bruidsparen die zullen moeten gaan verplaatsen hebben vaak al alles geregeld en vastgelegd met de trouwleveranciers. Nu hebben deze trouwleveranciers allemaal algemene voorwaarden waarin staat wat de afspraken zijn als een trouwdag verplaatst of geannuleerd wordt, maar gaan de meeste trouwleveranciers hier in deze situatie wat flexibeler mee om. Je geld volledig terug krijgen is vaak niet aan de orde, logisch ook, want ook deze mensen hebben de inkomsten nodig. Wel wordt het voor hen gemakkelijker als de verplaatsing nog binnen hetzelfde jaar valt. Zij zullen dan misschien wat extra kosten vragen voor het extra werk wat zij moeten doen of extra kosten die zij moeten maken, maar deze zullen minder zijn dan wanneer je je bruiloft verplaatst naar volgend jaar. De meeste trouwleveranciers rekenen op dit moment trouwens geen extra kosten bij verplaatsing, zeker niet binnen 2020.

Daarnaast zijn bruiloften in de herfst en winter vaak goedkoper dan in de lente en de zomer, het zogenaamde hoogseizoen. Ook zijn er nog velen data beschikbaar en help je de trouwleveranciers door hun inkomsten meer te verspreiden over het jaar.

Herfst bruiloft

Het is natuurlijk niet meer het mooiste weer in de herfst, maar wat dacht je van de velen mooie kleurenpaletten? Ook kan het nog wat warmer weer zijn, waardoor je een mooie buitenceremonie kan creeeren met vuurkorven en dekentjes. En doordat het eerder donker is komen de kaarstjes of lichtjes om je avondgasten te ontvangen nog mooier tot zijn recht. Het maakt je trouwdag heerlijk romantisch.

Maak in je decoratie gebruik van gedroogde gekleurde bladeren, kastanjes, pompoenen en heel veel mooie kaarsjes. Ook jute staat hier heel mooi bij! Het kleurenpallet wat perfect past bij een herfst bruiloft zijn: okergeel, oranjerood, goud en warme bruintinten.

Maak je foto’s bij de prachtige ondergaande zon aan het einde van middag, met al die kleuren krijg je prachtige plaatjes!

Tijdens de toast serveer je jullie unieke herfstcocktail! Bijvoorbeeld een combinatie van mandarijn, vanille en prosecco of cranberry, kaneel en sinasappel. Hoe leuk en uniek is dat! Hierbij bonbons in de vorm van beukennootjes met een laagje chocolade. Als diner hert met lekkere seizoensgroente en rode wijn. Je avondgasten worden ook weer ontvangen met de eigen cocktail en getrakteerd op hapjes als een kleine quiche met prei en paddestoelen of een blauwe kaas mousse met gebakken peer en notencrunch.

Winter Wedding

In de winter is het natuurlijk guur en koud, maar dat kan ook heel mooi zijn! Sneeuw hebben we helaas niet snel in Nederland, maar binnen kun je het heel gezellig en knus maken!

Als decoratie overal mooie en romantische lichtjes, een prachtige tafeldecoratie met mooie kaarsen, lekkere dekentjes en vuurkorven bij de ingang.  Kies verder naast bloemen ook voor dennenapels, rode besjes, noten en gekleurde bladeren als decoratie. Kleuren die perfect passen bij een trouwdag in de winter zijn bordeaux, koper of marineblauw.

Houdt er wel rekening mee dat het eerder donker is, dus maak je foto’s op tijd! De zon is wel minder fel, dus je kan hele mooie composities creeeren!

Tijdens de toast heb je lekkere warme chocomel met warme appeltaart en als diner serveer je wild met een lekkere rode wijn. Je avondgasten worden ontvangen met gluhwein en de hapjes bestaan uit lekker warme dingen, zoals soepjes, mini quiches, hartige flapjes of iets met vlees.

Je trouwdag rondom kerst

Wat is er mooier dan trouwen tijdens of net voor de kerst! ‘The Most Wondeful time of the year’ In deze tijd kun je een echt sprookjeshuwelijk creeeren, Bij elke locatie staat een prachtige kerstboom en is alles versierd in kerstsferen, dus dat scheelt weer decoratie :).

Als je dan toch zelf nog wat decoratie wilt aanbrengen kies dan voor mooie windlichten op tafel tijdens het diner en kerstballen in je bloemstukken. Ook kun je nog vanalles met mos en allerlei kerstlichtjes in plaats van kaarstjes. Tenslotte doen ook boomstronken en dennenappels het natuurlijk goed in dit thema. Gebruik een kerstsok als enveloppendoos en geef als bedankje een kerstbal met opdruk, hoe leuk! De echte kerstmis kleuren zijn natuurlijk rood en groen, maar ook goud en parlemoer doen het goed in dit thema.

Tijdens je toast kies je voor prosecco en een heerlijke sweet table met  cakepops versierd als kerstballen, cupcakes met een topping in de vorm van een kerstboom of subtiel met witte creme en een klein takje van chocolade, koekjes in de vorm van sterretjes, kerstbomen, kerstballen, sneeuwpoppen etc. etc. Laat je bakker met je meedenken en dan komt er zeker iets moois uit! Tijdens het diner weer wild met lekkere rode wijn of laat je locatie een prachtig kerstmenu samenstellen, dan krijg je zeker iets bijzonders.

Je avondgasten ontvang je met gluhwein en je serveert allerlei lekkere luxe hapjes, zoals de kerst vraagt. Bijvoorbeeld vijgen met geitenkaas en pistache of crostini met camembert en cranberrycompote. Ook hier heeft je locatie zeker ideeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join us on Instagram

Copyright © 2024 Weddingplanner en ceremoniemeester Limburg · Theme by 17th Avenue