Regen op je bruiloft? Maak het romantisch met deze 6 tips!

Regen op je bruiloft, dat wil je niet, je houdt al wekenlang alle weerapps en buienradar in de gaten. Helaas is het Nederlandse weer onvoorspelbaar en kan het zelfs in juli en augustus weken regen. Niet getreurd! Hierbij 6 tips om van je regenachtige trouwdag een romantische bruiloft te maken!

Tip 1: Zorg voor paraplu’s! Niet die saaie simpele, maar doorzichtige, witte, mooi gevormde en kleurige fleurige

Wanneer je trouwt op een regenachtige dag is het zeker aan te raden om te zorgen voor paraplu’s. Ik heb ze sowieso standaard in mijn weddingplanner inventaris zitten!

Uiteraard pak je dan niet de paraplu die je in de hal hebt staan en meeneemt naar de supermarkt. Nee, je bestelt je een paraplu in de vorm van een hartje, een mooie doorzichtige en misschien zelfs een tweepersoons paraplu, altijd handig voor jou en je partner!

Ook zorg je voor paraplu’s voor je dag gasten of in ieder geval voor de gasten die mee foto’s gaan maken. Je kan dan kiezen voor allemaal witte of je pakt alle kleuren van de regenboog, ook heel leuk!

Tip 2: Koop leuke regenlaarzen

Natuurlijk ga je op je trouwdag niet met je mooie pumps door de regen en modder wandelen. Deze bewaar je voor de binnen momenten! Koop dus leuke regenlaarzen voor onder je trouwjurk en laten deze zeker mee op de foto zetten! Misschien kan je zelfs regenlaarzen kopen voor je bruidsmeisjes, daar kun je hele stoere foto’s mee maken!

Tip 3: Informeer naar de mogelijkheden bij de trouwlocatie

Kan je bijvoorbeeld ook binnen trouwen als het regent, mag je een tent opzetten? Hebben zij een tent of moet je deze zelf regelen? Hoe ziet hun tent eruit? Wat gebeurt er met de grond als deze nat wordt? Wordt het net een moeras of kan je er nog wel enigszins op lopen? Zijn de parkeerplaatsen nog goed toegankelijk? Bedienen ze ook buiten?

Trouwen in Limburg arrangement, een totaalpakket met een vaste prijs voor jullie bruiloft in Limburg. Meer informatie? Klik hier!

Tip 4: Wacht niet tot het droog is, maar maak je fotoreportage in de regen!

Betrek de regen bij je fotoshoot. Lekker knus samen met je partner onder een paraplu, intiemer wordt het niet voor de huwelijksnacht! En vraag de fotograaf om tips. Je kunt hele romantische foto’s maken in de regen en vergeet ook zeker niet alle andere paraplu’s erbij te betrekken.

Tip 5: Informeer je gasten

Laat je gasten weten hoe de dag eruit komt te zien, ondanks de regen. Geef aan dat je zelf voor paraplu’s zult zorgen (dan heb je de kleuren mooi zelf in de hand) en adviseer je gasten om een extra outfit mee te nemen, eventueel extra schoenen en iets warms, zoals een vestje.

Tip 6: Ondanks de regen op je bruiloft, blijf lachen!

Laat de regen op je bruiloft je humeur niet verpesten, maar laat de regen in je voordeel werken. Leef je uit op de kleuren van de paraplu’s. Wil je allemaal witte of juist allemaal kleurtjes? Wat past het beste bij je thema? Welke kleur regenlaarzen is mooi? En wat voor soort tent past het beste bij jullie en jullie thema?

Geniet ook van het organiseren van een trouwdag waarop de kans op regen groter is.

foto: Natalie Franken Photography

Comments

 1. Lauren de Bruijn says

  Leuke tips! Vooral vind ik het advies met foto’s onder de regen origineel. Mijn zus gaat over een paar weken trouwen en ik doe mijn best om haar met de organisatie te helpen. Zelfs als het regent moet het feest perfect zijn en ik denk dat een goede trouwlocatie ermee zal helpen!

  • Colinda says

   Hi Lauren, Bedankt! Ik hoop natuurlijk voor je zus dat het niet regent op haar bruiloft :). Heel veel succes met de organisatie! Groeten Colinda

 2. Esther Holten says

  Ik denk ook dat het een goed idee is om een tent op te zetten wanneer je in de zomer gaat trouwen. Zo heb je altijd een plan B wanneer het weer omslaat. Daarnaast is een tentfeest ook erg gezellig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join us on Instagram

Copyright © 2023 Weddingplanner en ceremoniemeester Limburg · Theme by 17th Avenue