Trouwjurk kiezen? In 5 stappen een trouwjurk die perfect bij jou past

Een trouwjurk uitzoeken is voor de meeste vrouwen het leukste of mooiste moment van de voorbereidingen van de trouwdag. Als klein meisje droomde je al van jouw perfecte jurk. Dit maakt het uitzoeken van de jurk natuurlijk ook wel heel spannend. Met deze 5 stappen help ik je de perfecte trouwjurk te vinden.

Stap 1: Lekker ontspannen ‘brainstormen’

Ga niet meteen op zoek naar een bruidsmodezaak, maar doe eerst research. Koop een paar leuke trouwmagazines en kijk welke bruidsjurk het beste bij jou past qua stijl en kleur. Doe dit op een voor jou lekker ontspannende plek. Misschien wel aan het zwembad tijdens de vakantie waarin je ten huwelijk bent gevraagd door jou verloofde! Natuurlijk biedt ook internet uitkomst in deze zoektocht.

Stap 2: Maak Moodboards

Maak vervolgens een selectie van wat je wel mooi vindt en ook van wat je helemaal niet mooi vindt. Hier kan je bijvoorbeeld 2 leuke moodboards van maken. Ben je niet zo van het knippen en plakken, doe dit dan gemakkelijk via Pinterest. Zo heb je voor de bruidsmodezaak goed in beeld wat je wel en niet wilt.

Stap 3: Welke trouwjurk past perfect bij jou figuur

Dan ga je kijken naar de bruidsjurk die het beste past bij jou figuur. Niet iedereen heeft maatje 36 en ook niet iedereen heeft het figuur van een topmodel. Dit hoeft ook helemaal niet, al is het wel van belang een jurk te kiezen die de mooie aspecten van jou lichaam benadrukt en die dingen waar jij je onzeker over voelt camoufleert. Laat je hierin ook adviseren door de verkoopster in de bruidsmodezaak. Zij zien door hun ervaring vaak in 1 oogopslag wat mooi bij jou staat.

 

Trouwen in Limburg arrangement, een totaalpakket met een vaste prijs voor jullie bruiloft in Limburg. Meer informatie? Klik hier!

Stap 4: Welke kleur trouwjurk past perfect bij jou?

Ook kijk je naar de kleur die het beste bij je past. Je kunt gaan voor een witte bruidsjurk, maar staat witte kleding jou normaal ook? Ik ben bijvoorbeeld best bleek en zal dus nooit gaan voor een witte jurk. Uiteraard hoef je dan ook niet meteen voor hele felle kleuren te gaan, zoals rood of groen, je kunt ook kiezen voor gebroken wit, crème, ivoor, champagne of platina. Ga je wel voor een felle kleur, ga dan opnieuw na of ‘normale’ kleding in deze kleur jou ook mooi staat.

Stap 5: De match met je thema

Ten slotte wil je natuurlijk ook een match met de accessoires, het bruidsboeket, het thema en de kleding van je verloofde. De accessoires zou ik kopen, nadat je de jurk hebt gekocht, zo kan je deze afstemmen op de jurk. Wel zou ik vooraf bedenken wat het thema wordt van de bruiloft en wat voor soort boeket je mooi vindt. Het is bijvoorbeeld raar om in een Sissi trouwjurk te verschijnen op een Bohemian style wedding  of om een romantisch bruidsboeket te kiezen bij een hele stoere bruidsjurk. Ga ook even je verloofde uithoren over wat zijn smaak is qua pak, zodat je ook hier rekening mee kunt houden. Tip: Laat je schoonmoeder met hem en met jou meegaan tijdens het passen, dan kan zij een beetje zorgen voor de match op dit gebied.

Foto algemeen: La Nova Bruidsmode

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join us on Instagram

Copyright © 2024 Weddingplanner en ceremoniemeester Limburg · Theme by 17th Avenue