Trouwen in Maastricht en bourgondisch genieten? Dat vind je bij Thiessen

Midden in het centrum van Maastricht ligt officiële trouwlocatie Thiessen Wijnkoopers. Hier kun je even aan de drukte van Maastricht ontsnappen en genieten van een heerlijke veelzijdige bruiloft met natuurlijk de beste wijnen uit de oudste wijnwinkel van Nederland.

Foto’s ter inspiratie: byFeelingz

Romantisch trouwen in de gewelven

Trouwen in Maastricht in een wijnkelder met prachtige gewelven, rustig en intiem met maximaal 60 personen en een stukje historie. Dit is namelijk de oudste wijnkelder in Maastricht, daterend uit de 14de eeuw, de achterste muur is dan ook nog een deel van de Maastrichtse vestigingswerken.

De toast doen we vervolgens, natuurlijk, in de champagnekelder, waarna jullie gasten een rondleiding krijgen in de historische wijnkelders van Thiessen. Adviseer jullie gasten wel een vestje mee te nemen voor deze rondleiding, want in de zogenaamde koude wijnkelders is het slechts 12 graden, perfect voor het rijpen van al die mooie wijnen.

Gewelven Thiessen

Authentiek, variërend en bourgondisch zijn de kernwoorden die Thiessen tot de perfecte trouwlocatie maken in hartje Maastricht

Bourgondisch trouwen in maastricht

Trouwen in Limburg arrangement, een totaalpakket met een vaste prijs voor jullie bruiloft in Limburg. Meer informatie? Klik hier!

Buiten trouwen? Ook dat kan in de mooie stadswijngaard

Een rustig buitenplekje midden in het centrum van Maastricht, waar bourgondische genieten voorop staat. Trouwen is hier mogelijk met 25 personen, maar lekker borrelen en dineren kan met 60 tot 120 personen.

Stadswijngaard

Allemaal wat moderner?

Trekken de gewelven jullie niet zo, maar zijn jullie wel een enorme liefhebber van wijn? Ook dan is Thiessen de perfecte plek om te trouwen in Maastricht. Wat dacht je van trouwen in de orangerie? Een prachtige serre, voorzien van airco, voor 80-120 gasten. Vervolgens kunnen jullie naar de Salle van Oppen voor een fantastisch cocktailconcept, waarmee jullie gasten zeker verrast worden. Toch nog een klein beetje historie? Laat jullie gasten genieten van een rondleiding in de wijnkelders van Thiessen. 

De Orangerie van Thiessen is de perfecte locatie voor jullie trouwfeest

Zoals eerder beschreven is de orangerie een prachtige serre, waardoor je binnen het gevoel hebt van buiten zijn. Hoe mooi is het als jullie tijdens jullie feest naar de sterren kunnen kijken? Ook is er een kleine aparte ruimte aan de zijkant van deze zaal waar je lekker met elkaar kunt kletsen en borrelen, terwijl je nog steeds midden in het feest zit. Ideaal voor jullie oudere gasten of mensen die even aan het feestgedruis willen ontsnappen. Uiteraard kunnen jullie dit ook gebruiken als cadeautafel. Jullie gasten worden ontvangen met een heerlijk welkomstdrankje vanuit de ontvangstbar aan het begin van de ruimte. Idealer kan niet toch?

Hoe mooi is het als jullie tijdens jullie feest naar de sterren kunnen kijken?

Zelfs aan het parkeren is gedacht, op 10 minuten lopen van Thiessen kunnen jullie gasten de hele dag parkeren voor slechts € 10,-

Wat is leuk om te weten over Thiessen?

In 1717 startte Guillame Thiessen een wijnhandel in hartje Maastricht, uiteindelijk is dit uitgegroeid tot 1200m2 aan wijnkelders en daarmee een van de cultuurhistorische schatten van Maastricht en het oudste wijnhuis in Nederland. Vroeger kon je in deze wijnkelders de wijnen proeven uit houten vatten en vervolgens een wijn reserveren en laten rijpen in de kelders. Thiessen heeft verder een kleine schatkamer, het ‘schatkamertje van Thiesen’. Hier liggen de echte topwijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join us on Instagram

Copyright © 2024 Weddingplanner en ceremoniemeester Limburg · Theme by 17th Avenue