9 Trouwtrends voor 2020

2020 telt weer een aantal leuke trouwtrends! In zijn algeheel overheerst persoonlijk, klein en uniek. Ook wordt er veel rekening gehouden met het milieu en is verspilling not done! Tenslotte zie je veel natuurlijke materialen en groen terug, ook weer grotendeels te recyclen, en is foodsharing het helemaal!

Een trouwjurk als Meghan!

In 2020 zijn de trouwjurken vooral simpel en glad, zoals de trouwjurk van Meghan Markle tijdens haar huwelijk met prins Harry. Verdere trouwtrends op dit gebied zijn een laag uitgesneden rug, een mooie V-hals, lange mouwen, spaghettibandjes en een Off-shoulder halslijn. Qua kleur is het niet meer alleen Ivoor en Off-whit, maar zie je ook veel pasteltinten terug, zoals zachtroze en champagne. Voor de stoerdere types is er de trend ‘bohemian chic’ met jurken van chiffon, lekker luchtig en eenvoudig!

trouwjurk_glad
Fotocredits: weddingstyles.nl

Geen ‘13-in-een-dozijn’ bruiloft

Alle tradities en enquêtes gaan overboord voor de persoonlijke touch. Bruiloften worden maatwerk, waarbij bruidsparen unieke elementen verwerken in hun bruiloft. Geen tafelnummers meer, maar vernoemingen naar jullie favoriete reisbestemmingen, hobby’s, dieren, koks wat je maar wilt, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Unplugged wedding en de drone, trouwtrends die blijven!

In 2020 zijn foto’s en video’s met een drone echte trouwtrends geworden. Hiermee kunnen nieuwe, mooie en bijzondere beelden worden gemaakt vanuit een heel ander perspectief dan normaal. Ook worden er steeds vaker rookbommen gebruikt om de foto’s een spectaculair en uniek effect te geven. En candid foto’s zijn helemaal in!  Niet dat geposeerde, maar juist foto’s die laten zien hoe gezellig en leuk het was. Tenslotte natuurlijk de unplugged wedding, je huurt immers niet voor niets een fotograaf in.

Trouwen in Limburg arrangement, een totaalpakket met een vaste prijs voor jullie bruiloft in Limburg. Meer informatie? Klik hier!

spontaan
Fotocredits: Fotostudio Dari

Intiem en klein

Kleine bruiloften zijn helemaal in, ook wel micro-wedding genoemd. Hierbij nodig je een klein aantal gasten uit voor je bruiloft, vaak de mensen die het dichtste bij je staan, en legt hen volledig in de watten. Bijkomend voordeel is dat je zeker iedereen uitgebreid gesproken hebt op je trouwdag. Dit is geen trend om kosten te besparen, maar juist om voor een kleine groep gasten extra uit te pakken!

Ook eloping blijft terugkomen in de trouwtrends, hierbij trouw je lekker samen met je getuigen erbij of je trouwt stiekem…

Fotocredits: Fotostudio Dari

Trouwen op zondag

Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor om op zondag te trouwen. Grote kans dat je favoriete trouwlocatie dan nog plek heeft in het hoogseizoen. Ook zijn de meeste gasten vrij op zondag. Trouwen op een andere dag dan een vrijdag of zaterdag is een opkomende trouwtrend dit jaar.

Nude Cake, Foodsharing, Vegan en Sweet Tables, echte 2020 trouwtrends

De Nude cake en de sweet tables zijn helemaal in dit jaar. Verder is het diner weer helemaal terug, maar dan wel in de vorm van foodsharing. Grote schalen met eten die op tafel komen te staan, zodat er lekker samen gedeeld kan worden, veel leuker dan iedereen zijn eigen bordje! En dit kan je natuurlijk ook weer erg leuk decoreren.

Vegan bruiloften zie je ook steeds vaker. Het is de kunst zo’n mooi culinair programma neer te zetten dat je gasten het vlees of de vis niet eens missen.

Sweet Table
Fotocredits: Eclair Gebak

Subtiele decoratie

De aankleding zal subtiel zijn in plaats van over-de-top. Details, zoals het vermelden van je initialen in een servet, worden veel belangrijker. Vaak wordt er 1 groot stuk gebruikt en verder simpele tafeldecoratie.

Verder wordt er steeds meer gekozen voor een natuurlijke stijl met wilde bloemen, gedroogde bloemen, pampasgrassen en veel groen, ook wel de botanical wedding genoemd. Een overdadig gebruik van bloemen en planten is hierbij helemaal hot! Het buiten gevoel lekker naar binnen halen is de trouwtrend of… gewoon lekker alles buiten doen!

Dit zie je ook terug in de kleuren die gekozen worden: rood, blauw en diepgroen.

De eco bruiloft!

Bruidsparen houden meer als ooit tevoren rekening met het milieu, alles moet duurzaam en ecologisch zijn. Zo worden trouwkaarten vaker digitaal verstuurd of wordt er gebruik gemaakt van een trouwsite en is voedselverspilling not done! Ook het gebruik van de gedroogde bloemen en grassen is hiervan een voorbeeld, deze kun je immers bewaren en hergebruiken. Tevens worden de bloemen vaak gedoneerd aan ziekenhuizen of worden neergelegd op het kerkhof bij een overledene.

Foodsharing
Fotocredits: Fotostudio Dari

Velvet

Dat heerlijke stofje om overheen te aaien, wat er ook nog eens erg luxueus uitziet? Dat is Velvet! Deze stof zien we steeds meer terug op ringendoosje, gastenboeken, fotoboeken etc etc.

Velvet fotoboek
Fotocredits: Konpoli

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join us on Instagram

Copyright © 2024 Weddingplanner en ceremoniemeester Limburg · Theme by 17th Avenue